Eğitim Expresi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Eğitim Expresi

yeni öğretmenlere kolaylık sağlamak, staj hakkında bilgi, eğlence, okul öncesi eğitim, ilk öğretim, ortaöğretim, üniversite, eğitim alanındaki yenilikler, eğitim hakkında herşey,

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

BİR AYLIK ÇOCUKLARIN BAKIMI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
CelestiaL
Admine
Admine
CelestiaL

Kadın
Yaş : 38 Kayıt tarihi : 14/10/08 Mesaj Sayısı : 159 Nerden : İş/Hobiler : Lakap :

BİR AYLIK ÇOCUKLARIN BAKIMI Vide
MesajKonu: BİR AYLIK ÇOCUKLARIN BAKIMI   BİR AYLIK ÇOCUKLARIN BAKIMI Icon_minitimeC.tesi Ekim 18, 2008 6:59 pm

● Bebeğinizin altını sık sık değiştiriniz. Bu dönemde bebeklerin pek çoğu genellikle hemen beslendikten sonra olmak üzere günde 4-6 defa kakasını yapar.

● Bebeğinizin tırnaklarını kesiniz, böylece kendini çizmesine engel olursunuz.

● Arabaya bindiğinizde bebeğinizin mutlaka yaşına uygun bebek koltuğuna bağlı olduğuna emin olunuz.

● Bebeğiniz ağladığı zamanlarda bebeğinizi kucağınıza alarak yumuşak bir sesle onunla konuşun veya mırıldanın.

● Gündüzleri dolaşırken bebeğinizi önünüze astığınız kanguru ile taşıyabilirsiniz. Temasınız ve sıcaklığınız onda güven hissi uyandıracak ve hareketler bebeğin denge duyusunun gelişmesine yardımcı olacaktır.

● Evdeki diğer kardeşlerin sizin denetiminizde bebeğe dokunmalarına, sevmelerine ve onun bakımında size yardımcı olmalarına olanak sağlayınız. Böylece hem gereksiz kıskançlıkların önüne geçilecek hem de kardeşler arasında sağlıklı bir ilişki kurulması mümkün olacaktır.

● Bebeğiniz için güvenebileceğiniz ve iyi ilişki kurabileceğiniz bir doktor seçin. 2 haftalık ve 4 haftalık olduğunda muayenelerini yaptırın. 1. ayında doğumda yapılan Hepatit B aşısının ikincisini yaptırın.

(ALINTIDIR)

BİR AYLIK ÇOCUKLARIN BAKIMI

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası