Masal
Admine
Yaş : 36
Kayıt tarihi : 14/10/08
Mesaj Sayısı : 216
Nerden :
İş/Hobiler :
Lakap :
|
Konu: gebeliğin 19. haftası C.tesi Ekim 18, 2008 7:21 pm |
|
|
Bebek Bebeğiniz neredeyse 230 gram ve vücudu lanugoya ilave olarak, nazik teninin sudan çatlamasını ve soyulmasını önlemek üzere vernix caseosa adı verilen kremsi bir madde ile kaplanacaktır. Prematüre doğan bebeklerin vücudunun bu peynirsi tabaka ile kaplı olduğu görülür. Beyinde, kasları beyne bağlayan milyonlarca motor nöronu oluşmaktadır. Böylelikle bebek, istemsiz hareketlerin yanında, parmağını emmek gibi bilinçli kas hareketlerini de yapmaya başlayacaktır.
Çoğul gebeliklerİkiz bebek bekliyorsanız, yolu yarılamış sayılırsınız!
Anne Bebeğin hareketlerini henüz hissetmemiş olabilirsiniz ve bebeğin sağlığı ile ilgili kaygılarınızın bu hareketleri hissetmenizle birlikte azalacağını düşünüyor olabilirsiniz. Bebeğin hareketleri genellikle 18-22 haftalar arasında ilk olarak ?seğirme? şeklinde hissedilir. Midenizde bir seğirme ya da gurultu tarzındaki bu hareketlerin bebekten kaynaklandığını fark etmeyebilirsiniz. Hamileliğinizin ilerleyen aşamalarında tekmeleri, yumrukları ve bebeğin hıçkırıklarını bol bol hissedeceksiniz! Her bebeğin değişik bir hareket tarzı vardır, ancak bebeğinizin hareket etmediğinden veya az hareket ettiğinden endişe ederseniz, doktorunuzu durumdan haberdar etmeyi ihmal etmemelisiniz. Doğumla ilgili bir kursa katılmayı planlıyorsanız bunun tam zamanıdır. Araştırmalar kursa katılan annelerin daha kolay ve stressiz doğum gerçekleştirdiğini ortaya koymaktadır.
Baba Bebeğin hareketini hissetiniz ve BAM! Gerçek tonlarca ağırlıkta bir kaya gibi çarptı: BABA OLUYORSUNUZ! Önce heyecanlandınız, sonra korktunuz. Baba olmaya hazır olup olmadığınızı veya iyi bir baba olup olamayacağınızı sorguluyor olabilirsiniz. Özelikle de sizin yaşamınızda iyi bir rol modeli yer almadıysa daha da fazla endişeleniyor olabilirsiniz. Ailenize nasıl bakacağınız, onları nasıl koruyacağınıza dair endişeler duyuyor olabilirsiniz. Bu küçük tekme kafanızın içindeki henüz baş etmeye hazır olmadığınız Pandora kutusunu açmış olabilir. Kendinizi bu gibi düşüncelere saplanmış bulursanız, kaygılanmayın. Sizi bekleyen babalık rolü karşısında normal bir reaksiyon gösteriyorsunuz. Anne de, annelik rolüne ilişkin olarak benzer endişeleri yaşıyordur büyük ihtimalle. Bu konuları aranızda konuşun. Hamilelik, doğum ve çocuk yetiştirme konusunda kitaplar okuyun. Ve ihtiyaç duyduğunuzda kendinize bir mola verin. Şu anda burada bu yazılanları okuyor olmanız nasıl bir baba olacağınız konusunda pek çok ipucu veriyor zaten! |
|