Masal
Admine
Yaş : 36
Kayıt tarihi : 14/10/08
Mesaj Sayısı : 216
Nerden :
İş/Hobiler :
Lakap :
|
Konu: gebeliğin 32. haftası C.tesi Ekim 18, 2008 8:41 pm |
|
|
Bebek Sanat eseriniz üzerindeki son rötuşlar da yapılıyor. El ve ayak tırnakları çıktı, kaşları, kirpikleri ve saçları belirginleşti. İlk tirmesterden beri bebeğin vücudunu kaplayan lanugo tüyleri dökülmeye başladı. Ancak sırt ve omuzlarında bir miktarın doğum sonrasına kadar kalması mümkün. Cilt altı yağ dokusu gelişmeye devam ettikçe bebeğinizin rengi kırmızıdan pembeye doğru dönmeye başlar. Bu haftada bebeğinizin hareketlerinin iyice arttığını fark edebilirsiniz. Bebeğin hareketleri iyilik halinin bir göstergesidir bu nedenle hareketleri saymayı öğrenmelisiniz. Bu hafta bebeğin gözbebekleri parlak ışığa tepki verebilir. Yaklaşık 1800 gr. Ve tepeden popoya uzunluğu 28. cm olan bebeğinizin bu hafta dünyaya gelmesi durumunda yaşama şansı oldukça yüksek.
Çoğul gebelikler Bu noktadan itibaren ikizler tek bebeklere kıyasla daha yavaş kilo almaya başlarlar.
Anne Ani kilo alımı, şiddetli baş ağrıları veya çakan ışıklar görmek, bulanık görmek gibi görmenizde farklılıklar gibi belirtiler hissediyor musunuz? Bunlar ikinci ve üçüncü trimesterde hem anneyi hem de bebeği etkileyen ve yüksek kan basıncına neden olan preeklempsi işaretleri olabilir. Preeklempsi ise kasılmalar, koma ve hatta anne ve bebeğin kaybedilmesine neden olan eklemsiye yol açabilir. Rutin takipleriniz sırasında doktorunuz tansiyonunuza bakacak ve idrar tahlili yapacaktır. Ancak preeklempsi belirtilerini hissetmeniz durumunda vakit geçirmeden doktorunuzu aramalısınız. Bu noktadan itibaren doktorunuzu 15 günde bir ziyaret etmeye başlayabilirsiniz. Büyüyen bebeğiniz organlarınıza baskı yaparak hazımsızlık, mide yanması, nefes darlığı gibi sorunlara neden olabilir. Kabızlığı önlemek için bol bol su için ve lifli gıdalarla beslenin. Mide yanmasını önlemek içinde az az ve sık aralıklarla yemek yiyin. Bacaklarda kramp çok sık rastlanılan bir bulgudur ve kalsiyum ihtiyacınızın bir belirtisi olabilir. Hamileliğinizin sonuna yaklaşmış olmanız vitamin alımını kesmenizi gerektirmez. Bu vitaminleri doğuma kadar kullanmanız gereklidir.
Çoğul gebelikler Kalçalarınız genişliyor ve karnınızda çatlaklar oluşmaya başlıyor. İkiz gebeliklerde rahmin bu haftadaki büyüklüğü tekil gebeliklerde 40. haftadaki rahim büyüklüğüne eşittir!
Baba Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmediyseniz, bugünlerde koca karı yöntemleri ile cinsiyet tahmini yaparak eğlenebilirsiniz. Bu yöntemlerden bazıları gerçekten de çok komiktir: Örneğin baba çok sinirliyse bir kız bebek yoldadır. Baba evde çok tamirat işleri yapıyorsa erkek bebek yoldadır. Baba da anne ile birlikte kilo alıyorsa bu bir erkektir. Babanın kilosu değişmediyse bu bir kızdır. Peki, sizce bebeğinizin cinsiyeti ne? |
|