Masal
Admine
Yaş : 36
Kayıt tarihi : 14/10/08
Mesaj Sayısı : 216
Nerden :
İş/Hobiler :
Lakap :
|
Konu: gebeliğin 38. haftası C.tesi Ekim 18, 2008 8:55 pm |
|
|
Bebek Bebek 3100 gr. ve 35 cm. (tepeden popoya). Artık büyüme çok yavaşlamış olmakla birlikte, yağ depolanmaya devam ediyor. Kilo alımınızın yavaşladığını veya durduğunu fark edebilirsiniz. Bebek yanakları ve emme kasları geliştiğinden, amniyon sıvısını yutar ve bağırsaklarında atık maddeler birikir. Bağırsaklarından dökülen ölü cilt hücreleri ve lanugo tüyleri, bebeğin ilk kakasını oluşturan, yeşilimsi siyah bir madde olan mekonyumun oluşmasına katkıda bulunan atık maddelerden bazıları. Bebeğiniz erkekse ve inmemiş testis adı verilen bir durum söz konusu değilse, testisleri skrotuma (torba) inmiş durumda. Bebeğiniz kız ise, vajinanın dış dudakları tamamıyla gelişmiş durumda. Bebeğin baş çevresi ile karın çevresi aşağı yukarı aynı ölçüde. Bu son haftalardaki tekmelerin hiçbirini kaçırmamaya dikkat edin, inanmayacaksınız ama bu tekmeleri gerçekten özleyeceksiniz!
Anne Bebek tamamen doğum kanalına yerleşti ve mesanenize aşırı derecede baskı yaptığı için sık sık idrara çıkma ihtiyacı duyuyorsunuz. Sahte doğum sancıları düzensizdir ve oldukça sancılı olabilir. Bu kasılmalar vücudun çeşitli bölgelerinde hissedilir (bel, karnın alt tarafı, leğen bölgesi) Gerçek doğum kasılmaları rahmin tepe noktasından başlar ve daha sonra bel, leğen bölgesi ve tüm rahme yayılır. Gerçek doğum kasılmalarının şiddeti giderek artar ve pozisyon değiştirilmesi sancıları hafifletmez. Bu haftadan itibaren hamilelikte süre tamamen doldurulmuş kabul edilir ve doğumun başlaması halinde, durdurulması için herhangi bir şey yapılmaz.
Baba Annenin yandan görünüşüne kaçamak bir bakış attınız ve kocaman göbeğini gördünüz.... ve aniden kendinizi suçlu hissettiniz. Anne yorgun, hantal, hamilelikten dolayı bitkin, yarım saatte bir tuvalete gitme ihtiyacı duyduğu için doğru düzgün uyuyamıyor, kronik bir mide yanması ve kabızlığı var ve ruh hali de hamileliğin sonlarındaki bu rahatsızlıkları yansıtıyor. Tüm bunlardan kendinizi sorumlu hissettiniz ve biliyor musunuz? Gerçekten de bunların sorumlusu sizsiniz Ama şimdi bir dakika durup düşünelim. Anne baba olmadan ve baba da anne olmadan üreyemez. Bu da hamileliği bir takım çalışması haline getirir. Hamileliğin fiziksel zorluklarını yaşaması gereken siz değilsiniz, doğru ama sizin de kendinize göre endişeleriniz ve çelişkili düşünceleriniz var. Ve ayrıca sevdiğiniz kişinin gözünüzün önünde değişmesini izliyorsunuz. Baba ne yapmalı? Bunu zaten biliyorsunuz ve bu nedenle de bu yazıları okuyorsunuz. Babalık çok zorlu bir iştir ve bu işi en iyi yapacak kişi de sizsiniz! Hamileliğin fiziksel yükünü alamazsınız ama anneye yardımcı olarak, yükünü önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Peki anne size ?bunların hepsi SENİN YÜZÜNDEN!? diye bağırdığında ne yapacaksınız? Sakince kendi payına düşeni yapmamış olsaydı bunu başaramayacak olduğunuzu hatırlatın.... ve saklanabileceğiniz bir yere kaçın! |
|