Masal
Admine
Yaş : 36
Kayıt tarihi : 14/10/08
Mesaj Sayısı : 216
Nerden :
İş/Hobiler :
Lakap :
|
Konu: gebeliğin 39. haftası C.tesi Ekim 18, 2008 8:57 pm |
|
|
Bebek Haftalardır besinleri plasentadan bebeğe taşıyan göbek kordonun şu anda boyu 50 cm. ve kalınlığı 1.3 cm. Artık 3250 gr. olan bebek de rahmin tamamını doldurduğundan göbek kordonunun sıkışması veya bebeğin etrafına dolaşması olasılığı var. Bebeğin cildini kaplayan vernix ve lanugo tabakaları büyük oranda kayboldu. Vücudunuz, bebeğin hayatının ilk 6 ayı boyunca enfeksiyonlarla mücadele etmesine yardımcı olacak antikorları plasenta yoluyla bebeğe göndermeye başladı. Akciğerler olgunlaşmaya devam ediyor ve sürfaktan üretimi artıyor.
Anne Sahte doğum sancılarını bu hafta hissetmeye de başlayabilirsiniz. Sahte doğum sancıları düzensizdir ve hareket etmeniz halinde hafifleyebilir. Bu kasılmalar vücudun çeşitli bölgelerinde hissedilir (bel, karnın alt tarafı, leğen bölgesi). Gerçek doğum kasılmaları rahmin tepe noktasından başlar ve daha sonra bel, leğen bölgesi ve tüm rahme yayılır. Gerçek doğum kasılmalarının şiddeti giderek artar ve pozisyon değiştirilmesi sancıları hafifletmez. Doğumun bir diğer işareti olan amniyon kesesinin yırtılması da her an gerçekleşebilir. Amniyon kesesi yırtıldığında bazı kadınlarda aniden şiddetli bir su gelmesi olur, bazı kadınlarda ise sadece azar azar devam eden nemlenme olur. Suyunuzun geldiğini düşünüyorsanız veya düzenli kasılmalarınız başladıysa derhal doktorunuzu haberdar etmelisiniz. Bacaklarınızdan başlayıp vajina içine doğru ilerleyen titreşimler hissedebilirsiniz. Bunun nedeni bebeğin doğum kanalına yerleşirken sinirlere baskı yapmasıdır. Ayrıca bebeğin doğum kanalına yerleşmesi (inmesi) nedeniyle bedeninizin ağırlık merkezi değiştiğinden denge kurmakta zorluklar yaşayabilirsiniz. Eğer planlı sezaryen olacaksanız bu haftadan sonra herhangi bir günde güvenle doğumunuzu yapabilirsiniz. Bazı durumlarda normal doğum planlanan gebelerde doktorunuz suni sancı vererek doğumunuzu gerçekleştirebilir.
Baba Kendinizi tebrik edebilirsiniz! Neredeyse baba oldunuz (ya da ikinci kez baba oldunuz) sayılır ve hamileliği atlatmayı başardınız. Bugünlerde çok sinirli veya hiçbirşey olmayacakmış gibi davranıyor olabilirsiniz. Her ikisi de normal. Birkaç gün sonra değil şu anda yaşadığınız kaygılar, öğlen ne yediğinizi (hatta öğle yemeği yiyip yemediğinizi) bile hatırlayamayacaksınız. Anneyle birlikte çift olduğunuz ya da 3 veya 4 kişilik (ya da durumunuz neyse) bir aile olduğunuz bu son günlerin keyfini çıkartmaya bakın ve bu kadar iyi bir baba olduğunuz için kendi sırtınızı sıvazlayın. Unutmayın, çok iyi bir baba olmasaydınız, bu yazıları da okuyor olmazdınız! |
|